Hírek, események

Önkénteseket keresünk a Kőbányai Szivárvány Idősek Otthonába!

E-mail Nyomtatás PDF

A Kőbányai Szivárvány Idősek Otthona olyan önkénteseket keres, akik szívesen töltenének néhány órát az otthon lakóival.

Tevékenységünkben fontos szerepe lenne az idejüket és munkájukat felajánló önkéntes segítőknek. Nélkülözhetetlen tagjai lennének az Idősek Otthona szakmai csoportjainak, hiszen jelenlétük még jobban emelné a szakmai munkánk színvonalát, javítaná a lakók életminőségét, az önkéntesek pedig megtapasztalják a segítés élményét és a sok-sok hálás mosolyt.

Bővebben...

Bibliakör a Szivárvány Idősek Otthonában

E-mail Nyomtatás PDF

A Biblia a csodák könyve. Mi is a csoda? Valami, amit emberi ésszel nem lehet felfogni, emberi logikával nem lehet megmagyarázni. Vannak megszokott és vannak szokatlan csodák. A megszokott csodák úgy vesznek körül, mint a levegő, amelynek létezését észre sem vesszük, annál inkább hiányát. Vannak szokatlan csodák, és a Szentírás tele van ilyen szokatlan csodákkal. Feljegyezték benne - többek között - a világ teremtésének csodáját, majd az Újszövetség lapjain a megváltás csodáját, Isten megbocsátó szeretetének legszokatlanabb csodáját.

Bővebben...

Defibrillátor áll készenlétben a Szivárvány Otthonban

E-mail Nyomtatás PDF

Június 4-én adta át Kovács Róbert polgármester azt a két életmentő készüléket, amelyeket a kerület két sűrűn lakott részében, napi 24 órás rendelkezésre állást biztosító intézményben helyeznek el. Az egyik a Szivárvány Idősek Otthonába került!

Bővebben...

Amatőr kézműves pályázati felhívás nyugdíjasok részére

E-mail Nyomtatás PDF

Pályázati felhívás

A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Idősügyi Tanácsának Kulturális, Oktatási, Képzési, Hagyományőrző, Média és Tájékoztatási munkacsoportja amatőr kézműves pályázatot hirdet nyugdíjasok részére.

Bővebben...

Kőbányai senior Ki Mit Tud

E-mail Nyomtatás PDF

A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Idősügyi Tanácsa a 2012. évben Senior Ki Mit Tud-ot szervez a X. kerületben lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező 55 év feletti korosztály számára. A rendezvényre bárki jelentkezhet, aki az alábbi művészeti ágak valamelyikében szeretné bemutatni tudását.

Bővebben...

Amit Szivárvány Idősek Otthonának új főzőkonyhájáról tudni lehet

E-mail Nyomtatás PDF

A Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. által üzemeltetett Szivárvány Idősek Otthonában - annak alapítása óta - külső szolgáltatók biztosították az időskorúak étkeztetését. Az elmúlt évek során folyamatosan jelentkeztek észrevételek, panaszok, mennyiségi és minőségi kifogások, ezért a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága javasolta az otthon melegítő konyhájának főzőkonyhává történő alakítását. Cél az, hogy a helyben főzött ételek házias ízvilága minőségi változást hozzon a szolgáltatást igénybevevők számára.

Bővebben...

Új főzőkonyha a Szivárvány Idősek Otthonában

E-mail Nyomtatás PDF

Új főzőkonyhát avattak fel június 6-án a kőbányai Szivárvány Idősek Otthonában. Korábban külső szolgáltatók biztosították az étkeztetést, de gyakoriak voltak a mennyiségi és minőségi panaszok. Az új főzőkonyha kialakításának az volt a célja, hogy a helyben készített ételek házias ízvilága minőségi változást hozzon a szolgáltatást igénybe vevők életébe. A konyha működtetése 5 új munkahelyet is teremtett az otthonban.

Bővebben...

A legvirágosabb intézményudvar

E-mail Nyomtatás PDF

Az Új Kőbánya program keretében meghirdetett „Tiszta udvar, rendes ház”, illetve „Virágos Kőbánya” pályázaton a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. is indult, és elnyerte legvirágosabb intézményudvar címet. Az elismerésről készült oklevél nagyobb méretben történő megnyitásához kattintson a képre!

Megáldották az Idősek Otthonának Imatermét

E-mail Nyomtatás PDF

Szeptember 21-én került sor az újhegyi Idősek Otthona Imatermének ökumenikus megáldására Benkóczy Péter evangélikus lelkész, Szilágyi-Sándor András református lelkipásztor és Bánóczky Előd katolikus plébános vezetésével. Az imaszobában megtartott szertartáson az otthon lakói vettek részt szép számmal, akik ezentúl egy megáldott helyiségben élhetik meg hitüket a mindennapok során. Az eseményen részt vett Mihalik András újhegyi önkormányzati képviselő is.

Bővebben...

2. oldal / 3

You are here Kezdőlap Hírek, események