Defibrillátor áll készenlétben a Szivárvány Otthonban

E-mail Nyomtatás PDF

Június 4-én adta át Kovács Róbert polgármester azt a két életmentő készüléket, amelyeket a kerület két sűrűn lakott részében, napi 24 órás rendelkezésre állást biztosító intézményben helyeznek el. Az egyik a Szivárvány Idősek Otthonába került!

A két életmentő készülék

A polgármester az eseményen elmondta, illetve a Facebook oldalán is közzétette, hogy tavaly decemberben két személyes ígéretet tett a kőbányai polgároknak. Az egyik a kőbányai szépkorúak nordic walking mozgalmának életre hívása volt, mely áprilisban sikeresen megtörtént, a másik két életmentő készülék beszerzésére vonatkozott. A defibrillátorok most érkeztek meg, elhelyezésük ügyében Kovács Róbert a kerület két meghatározó és nagy forgalmú helyszíne mellett döntött, külön figyelmet fordítva arra, hogy az eszközök a hét minden napján, napi 24 órában rendelkezésre álljanak. Ennek szellemében az egyik készülék a kerület központjában, a Szent László téren lévő Kőrösi Kulturális Központban, a másik az újhegyi városrészben működő Szivárvány Idősek Otthonában kapott helyet.

A készülékek átadása

A két intézmény vezetői és munkatársai oktatásban részesültek, melynek keretében az eszköz működtetésével kapcsolatos tudnivalókat sajátíthatták el. A polgármester bízik benne, hogy soha nem kell bekapcsolni a defibrillátorokat, de úgy véli, hogy megnyugtató, hogy szükség esetén számíthatunk a készülékek segítségére.

Zajlik a készülék működésének bemutatása

Az eseményen azt is megtudhattuk, hogy a defibrillátorok teljesen automatikusak, azt laikus is képes kezelni, mivel vészhelyzet esetén magyar nyelven ad egyértelmű és egyszerű utasításokat a szükséges teendőkről.

A kép bal és bal oldalán életmentő eszközzel a kezében: Lajtai Ferencné, Erzsike a Szivárvány Otthon, és Joós Tamás, a Kőrösi vezetője vezetője, középen Kovács Róbert polgármester

You are here Kezdőlap Hírek, események Defibrillátor áll készenlétben a Szivárvány Otthonban