Bibliakör a Szivárvány Idősek Otthonában

E-mail Nyomtatás PDF

A Biblia a csodák könyve. Mi is a csoda? Valami, amit emberi ésszel nem lehet felfogni, emberi logikával nem lehet megmagyarázni. Vannak megszokott és vannak szokatlan csodák. A megszokott csodák úgy vesznek körül, mint a levegő, amelynek létezését észre sem vesszük, annál inkább hiányát. Vannak szokatlan csodák, és a Szentírás tele van ilyen szokatlan csodákkal. Feljegyezték benne - többek között - a világ teremtésének csodáját, majd az Újszövetség lapjain a megváltás csodáját, Isten megbocsátó szeretetének legszokatlanabb csodáját.

A Biblia az Élet könyve is, hiszen emberi életünk minden kérdésére hiteles választ kaphatunk benne. Isten üzenete mindent elmond az egyes embernek is, nagyobb közösségeknek, a társadalomnak is, ami a boldogulásunkhoz szükséges. Miért élek? Miért halok meg, ha megszülettem? Miért engedi Isten a szenvedést? Kicsoda Isten, s mik a tervei velem? Miért vannak törvények? Mi lesz velem holtom után? Ilyen és ehhez hasonló kérdések mindenkit foglalkoztatnak, nemtől, életkortól, lakhelytől függetlenül.

De honnan tudjuk, hogy a Szentírás életünk Istenadta útikalauza? Ennek legfőbb bizonyítéka az emberi történelem. Mindazok, akik Isten útmutatását ismerték és követték, boldogultak. Akik nélküle vagy éppen ellenére próbálkoztak élni, lezuhantak, mint a romlott hajtóművű repülőgépek.

„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített” (2Tim 3, 16-17). A kozmoszt alkotó és embert teremtő szent Isten mondhatja meg egyedül, kizárólag és hitelesen, hogy mire való a világ és az élet. Benne én, az ember. Ezt meg is tette a Szentírásban. Olyan jó, bölcs és előrelátó volt, hogy felfedte boldogulásunk titkait.

Ezért vesszük kezünkbe a Bibliát, együtt, közösen is a Kőbányai Szivárvány Idősek Otthonában. Nagy kegyelem az, hogy Isten a mi számunkra is hirdetteti az Igét, és megadja a nagy lehetőséget a döntésre, Krisztus kegyelmének elfogadására, a boldog élet megtalálására.

Szeretettel hívunk és várunk bibliakörünkre minden kedves lakót, munkatársat vagy akár az Otthonon kívülről  érkező érdeklődőket! Találkozunk minden hétfőn fél 11-től fél 12-ig a II. emeleti Imateremben!

Szilágyi-Sándor Gabriella református lelkipásztor

You are here Kezdőlap Hírek, események Bibliakör a Szivárvány Idősek Otthonában