Békés Időskor Kőbányán

E-mail Nyomtatás PDF

Február elsején ünnepélyes keretek között került sor annak a szerződésnek az aláírására, amely értelmében – egy sikeres Európai Uniós pályázat segítségével – rövid időn belül 50 férőhellyel bővül majd az újhegyi Szivárvány Gondozóház. Az eseményen az otthon lakóin kívül részt vett Kovács Róbert polgármester, Kucsák László országgyűlési képviselő, Szabóné Gerzson Sarolta, a Népjóléti Bizottság elnöke, önkormányzati képviselő, valamint a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának tagjai.

A rendezvényt Kovács Róbert polgármester nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelenteket, majd tájékoztatást adott arról a hosszú munkáról, ami eredményeként valósulhat meg ez a fejlesztés. Lajtai Ferencné, az intézmény vezetője örömét fejezte ki a lakók életminőségét javító beruházás kapcsán. Elmondta továbbá azt is, hogy évekkel ezelőtt – még alpolgármesterként – Kovács Róbert volt az, aki kezdeményezte ezt a projektet, amely így a polgármester „gyermekének” tekinthető.

Megtudhattuk, hogy a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett KMOP-4.4.1/B kódszámú, bentlakásos intézmények korszerűsítése című felhívásra még 2008 októberében nyújtott be pályázatot. A pályázati közreműködő szervezet (ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.) a pályázat támogatásáról értesítette a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft-t. Ezt követően a Közreműködő Szervezet támogatói szerződést kötött a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft.-vel, amelyben 54 029 700 Ft támogatásban részesíti a projektet.

A projekt célja a jelenlegi korszerűtlen 50 férőhelyes Időskorúak Gondozóház épületének kiváltása. Ennek érdekében a projekt keretében a Kőbányai Önkormányzat Idősek Otthona jelenleg kihasználatlan tetőterének beépítésére kerül sor. A beruházás eredményeként vizesblokkal ellátott magas komfortfokozatú 2 ágyas szobák kerülnek kialakításra. A fejlesztés eredményeként a Gondozóház lakóinak biztonságérzete erősödik, életminőségük, esélyegyenlőségük javul, kellemes körülmények között, magas színvonalú szolgáltatásban részesülhetnek. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

A projekt megnevezése: Békés Időskor Kőbányán

A projekt kedvezményezettjének neve és elérhetősége:

Kőbányai Szivárvány Szociális Gondoskodást Nyújtó Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.
1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3.; Tel.: 06 (1) 264 36 21
e-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

A pályázat kiírója:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22., Tel.: 06 1 474-9180; Infóvonal: 06 40 638 638;
e-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. ; honlap: www.nfu.hu

Közreműködő  szervezet:

ESZA Társadalmi  Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület, Tel.: 06 1 273 4250
e-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. ; honlap: www.esza.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu
Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága: http://www.nfu.hu/rop_ih
ESZA Társadalmi  Szolgáltató Nonprofit Kft: www.esza.hu

Kattintson a képekre a nagyobb méret megtekintéséhez!

Kőbányai Önkormányzat

You are here Kezdőlap Hírek, események Békés Időskor Kőbányán