Átadták a Szivárvány Gondozóház beépített tetőterét

E-mail Nyomtatás PDF

Május 31-én adták át az újhegyi Szivárvány Gondozóház beépített tetőterét. A szerződés ünnepélyes aláírására február elsején került sor, az elmúlt pár hónapban pedig – egy sikeres Európai Uniós pályázat segítségével – 50 férőhellyel bővült a gondozóház. Az átadó ünnepségen az otthon lakóin kívül - többek között - részt vett Kovács Róbert polgármester, Radványi Gábor és Weeber Tibor alpolgármesterek, Kucsák László újhegyi országgyűlési képviselő, Szabóné Gerzson Sarolta, a Népjóléti Bizottság elnöke, önkormányzati képviselő, valamint Dr. Rajháthy Beatrix, Vermes Zoltán és Szabó Tibor, a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának tagjai.

A rendezvényen Kovács Róbert polgármester és Lajtai Ferencné, az intézmény vezetője köszöntötték a megjelenteket, majd tájékoztatást adtak arról a hosszú munkáról, ami eredményeként megvalósulhatott ez a fejlesztés. Megtudhattuk, hogy évekkel ezelőtt – még alpolgármesterként – Kovács Róbert volt az, aki kezdeményezte a projekt megvalósítását. A Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. ugyanis még 2008 októberében nyújtott be pályázatot a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett KMOP-4.4.1/B kódszámú, "bentlakásos intézmények korszerűsítése" címet viselő felhívásra. A pályázati Közreműködő Szervezet támogatói szerződést kötött a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft.-vel, amelyben 54 029 700 Ft támogatásban részesítette a projektet.

Az Idősek Otthona kihasználatlan tetőterének beépítésével sikerült kiváltani a korszerűtlen 50 férőhelyes Időskorúak Gondozóházának épületét. A beruházás eredményeként vizesblokkal ellátott magas komfortfokozatú 2 ágyas szobák kerültek kialakításra. A fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy a Gondozóház lakóinak biztonságérzete erősödjön, életminőségük, esélyegyenlőségük javuljon, kellemes körülmények között, magas színvonalú szolgáltatásban részesüljenek. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

A tetőtér - előtte (februárban) és utána (májusban)


Dankó József

You are here Kezdőlap Hírek, események Átadták a Szivárvány Gondozóház beépített tetőterét