Idősek Otthona

E-mail Nyomtatás PDF

Idősek Otthona - Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft., 1108 Budapest, Sütöde u. 4.
Jelentkezni lehet személyesen, telefonon, elektronikusan az alábbi elérhetőségeken:

Személyesen: 1108 Budapest, Sütöde u. 4.
Telefon: 36 1 434-2150, 06-70-502-3719
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

A jelentkezéshez szükséges nyomtatványokat az intézményünktől lehet kérni. A személyesen érdeklődődőket hétfőtől-csütörtökig 8-16 óra, pénteken 8-13 óra között várjuk szeretettel.
Megközelíthető: Kőbánya-Kispest metróvégállomástól és az Örs vezér tértől a 85-ös autóbusszal, Kőbánya Alsó Vasútállomástól a 117-es autóbusszal.
Idősek Otthonába elsősorban azoknak a nyugdíjkorhatárt betöltött személyeknek az ápolását-gondozását végezzük, akik önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képesek, négy órát meghaladó gondozási szükséglettel rendelkeznek, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényelnek.
A fenntartó meghatározhatja azokat a férőhelyeket, amelyek betöltése esetén belépési hozzájárulást kell fizetni. Az egy férőhelyes 19 négyzetméteres lakrészek belépési hozzájárulásának összege 6.000.000 Ft, a két férőhelyes 21 négyzetméteres lakrészekbe 3.000.000 Ft/fő összeget fizetni. Ha a gondozás az intézménybe történő beköltözést követő három éven belül megszűnik, a belépési hozzájárulás arányos része visszafizetésre kerül az ellátottnak, vagy örökösének, illetve ha a belépési hozzájárulás megfizetését más személy vállalta, akkor annak a személynek vagy örökösének.
Az Idősek Otthona ellátási területe: Magyarország közigazgatási területe.
Az Idősek Otthonában a jogszabályi előírásoknak megfelelően nyújtjuk a teljes körű ellátásokat:
Lakhatás biztosítása: Az idősek otthona lakói az épület földszinti és emeleti részlegén kerülnek elhelyezésre. Az egy férőhelyes lakrészek 19, a két férőhelyesek 21 négyzetméteres mini garzonok. A lakrészekhez mini konyhával felszerelt előtér, fürdőszoba, világos szoba, kertkapcsolatos terasz vagy erkély tartozik. A szobák alapbútorzattal, telefonnal és nővérhívóval ellátottak.
Ezen kívül vannak olyan 2 és 3 ágyas lakrészeink, amelyek nem rendelkeznek terasszal vagy erkéllyel és telefon nélküliek.
Étkeztetés megszervezése: Az intézmény főzőkonyhát működtet, amely korszerűen felszerelt, megfelel a HACCP által támasztott követelményeknek. A lakók részére ötszöri étkezést, továbbá az orvos által előírt diétákat biztosítjuk.
Ruházat, textília biztosítása: Az intézményben élő lakók a saját ruházatukat használják, ezzel is szeretnénk segíteni az otthonosság érzésének kialakulását. A lakók az intézmény textíliáját veszik igénybe kivéve, ha a saját textíliájukat szeretnék behozni. A ruházat tisztításáról az intézmény mosodája gondoskodik.
Egészségügyi ellátás biztosítása: Az egészségügyi ellátás keretében gondoskodunk a lakók:
- egészségmegőrzését szolgáló felvilágosításáról,
- a jogszabály által előírt óraszámban az orvosi ellátásáról,
- szükség szerinti alapápolásáról, a szakápolási tevékenységek kivételével,
- a személyi higiéné biztosításáról,
- a gyógyszerezésről,
- az étkezésben, a folyadékpótlásban, a hely- és helyzetváltoztatásban, valamint a kontinenciában való segítségnyújtásáról,
- szakorvosi, illetve sürgősségi ellátásához való hozzájutásáról,
- kórházi kezeléséhez való hozzájutásáról,
- a jogszabályban előírt alapgyógyszerellátásáról,
- a test távoli gyógyászati segédeszközeinek biztosításáról.
Az intézményben a lakók személyes szükségleteinek kielégítése érdekében szakszerűségen alapuló, hatékony, szeretetteljes és emberközpontú ápolást, gondozást biztosítunk.
Mentálhigiénés ellátás biztosítása: a mentálhigiénés ellátás ennek keretében biztosítjuk:
- a személyre szabott bánásmódot,
- a konfliktushelyzetek kialakulásának megelőzése érdekében az egyéni, csoportos megbeszéléseket,
- a szabadidő kulturált eltöltésének feltételeit,
- a szükség szerinti pszichoterápiás foglalkozást,
- a lakók családi és társadalmi kapcsolatai fenntartásának feltételeit,
- a gondozási tervek megvalósítását,
- a hitélet gyakorlásának feltételeit, és
- segítjük, támogatjuk az intézményen belüli kis közösségek, társas kapcsolatok kialakulását és működését.
Mindent megteszünk a lakók testi-lelki aktivitása fenntartásának, megőrzésének érdekében. A lakók korának, egészségi állapotának, képességeinek, egyéni adottságainak és érdeklődési körének figyelembevételével szervezzük programjainkat:
- aktivitást segítő fizikai tevékenységek: séta; torna; sporttevékenységek; fekvőbetegek levegőztetése; ágytorna,
- szellemi és szórakoztató tevékenységek: előadások; versek, novellák felolvasása; kártya- és társasjátékok; szellemi vetélkedők; szójátékok; zenehallgatás; irodalmi délelőttök; ismeretterjesztő, játékfilmek, vígjátékok, operettek vetítése
- kulturális tevékenységek: rendezvények; ünnepségek; zenés kávéház; névnapok és születésnaposok köszöntése.
Délutánonként zenehallgatással; dominózással; kártyázással; képkirakózással; színezőkkel; kifestőkkel várjuk a lakókat és kívánjuk élvezetesebbé, színesebbé tenni a szabad idejüket.

Retirement Home in English

Módosítás dátuma: 2023. május 26. péntek, 09:55
You are here Szolgáltatások Idősek Otthona