Az otthon bemutatása

E-mail Nyomtatás PDF

138 férőhelyes ápolást – gondozást nyújtó intézményünkben, 16 férőhelyen emeltszintű elhelyezést, 82 férőhelyen átlagos ápolást-gondozást, 40 férőhelyen átmeneti elhelyezést biztosítunk.

Az Idősek Otthona építészeti megoldásai lehetővé teszik az akadálymentes közlekedést (lift, kapaszkodók, rámpa,) felszerelési tárgyai, az életvitelhez szükséges körülményei megfelelnek az időskorúak egészségi és mozgásállapotának.

Az intézmény padokkal ellátott, belső virágos udvarai, kerti pagodái segítik a lakók pihenését, mely révén a lakók szívesen töltik idejüket a szabadban, a jó levegőn.

Lakóink rendelkezésére áll az intézmény sószobája, a könyvtár és a közös társalgók.

Ki kérheti felvételét az intézménybe?

Az Időskorúak Gondozóházába azok az időskorúak, valamint azok a 18. életévüket betöltött beteg személyek kérhetik felvételüket, akik önmagukról betegségük miatt vagy más okból otthonukban időlegesen nem képesek gondoskodni.

Az Idősek Otthonába azok a nyugdíjkorhatárt betöltött személyek kérhetik felvételüket, akik önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képesek, négy órát meghaladó gondozási szükséglettel rendelkeznek, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényelnek.

Elhelyezés:

Az Időskorúak Gondozóházának lakószobái általában 25 négyzetméteresek, fürdőszobával, alapbútorzattal, nővérhívóval ellátottak.

Az Idősek Otthonának lakrészei: az egy férőhelyes 19 m2-es, a két férőhelyes 21-32 m2, míg a három és négy férőhelyes lakrészek 33-49 m2 nagyságúak.

Az Idősek Otthonában a lakrészek dél-keleti és dél-nyugati fekvésűek. A lakrészekhez mini konyhával felszerelt előtér, fürdőszoba, szoba, terasz vagy erkély tartozik. A szobák bútorozottak és nővérhívóval ellátottak.

Szolgáltatásaink:

Étkeztetés:
- Napi ötszöri étkezés, orvosi javaslatra diéta biztosítása.

Ruházat, textília:
- A lakóink saját ruházatukat viselik, az ágyneműt és az ágyneműhuzatot biztosítjuk, a ruházat tisztításáról és javításáról az intézmény a saját mosodájában gondoskodik.

Egészségügyi ellátás:
- egészségmegőrzést szolgáló felvilágosítás,
- orvosi ellátás a jogszabály előírásai szerint,
- szükség szerint ápolás, gondozás,
- szakorvosi, illetve sürgősségi ellátáshoz és kórházi kezeléshez való hozzájutás biztosítása,
- a jogszabályban meghatározott gyógyszerellátás és gyógyászati segédeszközök biztosítása.

Mentálhigiénés ellátás keretében biztosítjuk:
- a személyre szabott bánásmódot,
- a konfliktushelyzetek kialakulásának megelőzése érdekében egyéni, csoportos megbeszéléseket,
- a szabadidő kulturált eltöltésének feltételeit,
- az ellátottak családi és társadalmi kapcsolatai fenntartásának feltételeit,
- a gondozási tervek megvalósítását,
- a hitélet gyakorlásának feltételeit,
- segítjük, támogatjuk az intézményen belüli kis közösségek, társas kapcsolatok kialakulását és működését,
- segítséget nyújtunk a hivatalos ügyek intézésében.

Térítés ellenében nyújtott szolgáltatások: Kedvező térítési díjért igénybe vehetik a lakók a fodrász, a pedikűrös és a manikűrös szolgáltatását.

Feladatunknak tekintjük az egyéni szükségleteket figyelembe vevő, az emberi jogokat tiszteletben tartó, az egyén autonómiáját elfogadó, aktivitását és integrációját minden eszközzel segítő humanizált ellátás biztosítását.


You are here Kezdőlap Az otthon bemutatása